Kukkien kertomat viestit

Kukkien avulla voi kertoa kimpun saajalle erilaisia viestejä, erityisesti jos asian sanominen muutoin tuntuu vaikealta. Voit tunnustaa rakkautesi, ottaa osaa tai kertoa, että toinen on mielessäsi. Kukkavalinnat, kukkien värit ja kukkien määrä sisältävät viestejä, jotka kenties vain asiaan vihkiytynyt osaa avata ja vaikka kerrommekin näistä viesteistä tässä nyt hieman tarkemmin, niin kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kaikista tärkein kukkakimpun kertoma viesti on se, että olet halunnut muistaa jotakuta sinulle tärkeää ihmistä.

Mitä erilaiset kukat kertovat?

Erilaisten kukkien valitseminen kimppuun sisältää joidenkin tulkintojen mukaan tiettyjä viestejä. Iiriksen sanotaan kuvaavan terveyttä ja kunnioitusta, jasmiinin rakastettavuutta ja kielon onnellisuutta sekä onnen paluuta. Hajuherne kuvaa kodikasta onnea ja kuusama kuvaa totuudellisuutta. Leimukukan sanotaan symboloivan yhteenkuuluvuutta ja lemmikin sekä muistamista että aitoa rakkautta. Lilja on puhtauden ja siveyden symboli ja muratti puolestaan symboloi kestävää avioliittoa sekä uskollisuutta. Rakkautta symboloivat esimerkiksi myrtti ja neilikka, joista neilikan sanotaan kuvaavan puhdasta ja syvää rakkautta. Orkidea kuvaa suloisuutta, sininen orvokki uskollisuutta ja päivänkakkara puhdassydämisyyttä. Ruusu symboloi monia asioita riippuen sen väristä. Keltaisen ruusun sanotaan kuvaavan mustasukkaisuutta ja uskottomuutta, punaisen intohimoista rakkauta ja valkoisen iloa, puhtautta ja jopa neitseyttä. Tuhatkauno symboloi jakamista, puhtautta ja viattomuutta. Punaiset tulppaani voivat olla hyvä valinta, jos aiot kosia, koska ne symboloivat kosintaa, rakkaudentunnustusta sekä juuri tästä henkilöstä unelmoimista.

Mitä kukkien väri kertoo?

Vaaleanpunainen kukka saattaa sisältää piiloviestin siitä, että kukan antaja on ihastunut sinuun ja haluaa olla sinulle uskollinen. Ystävälle annettuna vaaleanpunainen kukka saattaa tarkoittaa ilon ja kauneuden toivotusta. Tummanpunaisia kukkia on yleensä ollut tapana antaa rakastetulle – niillä voidaan kertoa rakkaudesta sekä kaipauksesta. Erityisesti tulipunainen kukka kertoo intohimoisesta rakkaudesta sekä toiveesta, että vastapuoli vastaa rakkauteen. Ystävälle annettuna tummanpunainen kukka voi kertoa vastustamattomasta energiasta sekä innokkuudesta. Oranssilla kukalla saatetaan toivottaa kukan saajalle kaikenlaista hyvää tai jopa varoittaa häntä jostakin. Ystävälle annettuna oranssi kukka viestii naurua ja iloa. Valkoiset kukat huokuvat luottamusta sekä tyylikkyyttä ja vaaleansiniset uskollisuutta. Vaaleankeltaisia kukkia saatetaan antaa henkilölle, jonka rakkautta itseään kohtaan kukan antaja epäilee ja tummemman keltaisia ystävälle, jolle toivotaan rauhaa sekä onnea.

Mitä kukkien määrä kertoo?

Yksi tummanpunainen ruusu on viesti, joka taitaa olla lähes meille kaikille selvä, mutta myös muut yksittäiset kukat kertovat siitä, että kukan saaja on kukan antajalle kaikki kaikessa. Kahden kukan sanotaan toisinaan viestittävän siitä, että kukkien antaja haluaa tavata kukkien saajan uudelleen. Kolme kukkaa viestii joidenkin tulkintojen mukaan taas siitä, että kukkien antaja haluaisi olla kukkien saajan kanssa kahdestaan. Neljä kukkaa kertoo kunnioituksesta, joka ei kuitenkaan vielä ole kehittynyt rakkaudeksi asti, toisin kuin viisi kukkaa, jotka viestivät siitä, että kukkien antaja rakastaa niiden saajaa. Kuudella kukalla voidaan vastaanottajalle toivoa joko nopeaa paranemista tai kertoa, ettei kukkien lähettäjä usko lupauksiin. Seitsemän kukkaa viestii kosinnasta ja kahdeksan siitä, että kukkien antaja lupaa olla ikuisesti kukkien saajan oma. Yhdeksällä kukalla viestitään kunnioitusta ja ystävyyttä ja kymmenellä sitä, että kukkien antaja haluaa tehdä kaikkensa niiden saajan hyväksi. Yksitoista kukkaa symboloi ikuista ystävyyttä ja kaksitoista pyrkimystä yhteisistä vaikeuksista selviytymiseen. Kolmeatoista kukkaa ei kenties kannata ostaa, ainakaan jos aikoo tehdä vaikutuksen kukkien vastaanottajaan, koska joidenkin tulkintojen mukaan kolmetoista kukkaa symboloi vihaa ja halveksuntaa – ja onhan kolmetoista luku, jota pidetään yleisesti huonon onnen lukuna. Neljätoista kukkaa taas on hyvä valinta halutessasi tehdä johonkuhun vaikutuksen, koska neljätoista kukkaa sisältää piiloviestin, jonka mukaan kukkien saaja on sinulle kaikki kaikessa. Viisitoista kukkaa tarkoittaa sitä, että niiden vastaanottaja on mielestäsi ansainnut kunnioituksesi sekä kiitoksesi.